معاونت فرهنگی و روابط عمومی ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات کردستان؛ از شاهکلیدهای راهبردی در اندیشه مهدوی، تقویت عنصر تقوا و پارسایی در زندگی است. در سایه تقوا و پارسایی، فضایل اخلاقی همچون معادباوری، عدالتخواهی، ظلمستیزی، خداترسی، احسان، ازخودگذشتگی و... شکل خواهد گرفت .
در اهمیت و ارزش این شاهکلید در فرهنگ انتظار، روایات زیبایی نقل شده است؛ برای نمونه امام صادق علیهالسلام میفرماید: «مَنْ سَرَّهُ اَنْ یَکُونَ مِنْ اَصْحابِ الْقائِمِ فَلْیَنْتَظِرْ، وَلْیَعْمَلْ بِالْوَرَعِ وَمَحاسِنِ الاْخْلاقِ وَهُوَ مُنْتَظِرٌ»؛[1] «کسى که مایل است جزو یاران حضرت مهدى عجلاللهتعالیفرجه قرار گیرد، باید منتظر باشد و اعمال و رفتارش در حال انتظار، با تقوا و اخلاق نیکو توأم شود».
کارکردهای تقوا در امیدآفرینی
1. رونقبخش امید به زندگی
تقویت تقوا، ارتباط مستقیمی با رونق امید در زندگی دارد؛ چراکه انسانهای متقی، امید به رحمت و مدد الهی دارند و در این مسیر، خود را تنها و بدون پشتوانه نمیبینند و هیچگاه برای رسیدن به نقطههای روشن و پرامید، در بنبست قرار نمیگیرند: «وَمَنْ يَتَّقِ اللهَ يَجْعَلْ لَهُ مَخْرَجًا»؛[2] «و هرکس تقوای الهی پیشه کند، خداوند راه نجاتی برای او فراهم میکند».
2. عامل امید به رستگاری
انسانهای متقی و پرهیزگار حتی هنگام رویارویی با ناکامیهای مادی و دنیوی، خود را در زندان تاریک ناامیدی محبوس نمیکنند؛ چراکه به خوان کرم الهی امیدوارند و هیچگاه خود را محروم از لطف و رحمت الهی نمیدانند؛ چنانکه خداوند متعال میفرماید: «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اصْبِرُوا وَصَابِرُوا وَرَابِطُوا وَاتَّقُوا اللهَ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ»؛[3] «اى كسانى كه ايمان آوردهايد! صبر كنيد و ايستادگى ورزيد و مرزها را نگهبانى كنيد و از خدا پروا نماييد. اميد است كه رستگار شويد».
پینوشت:
[1]. نعمانی، الغیبة، ج1، ص200.
[2]. طلاق: 2.
[3]. آل عمران: 200.